TECH MEETS FOOD: DE NATUUR ALS UITVINDER

TECH MEETS FOOD: DE NATUUR ALS UITVINDER

Tijdens het Tech meets Food event, wat plaats zal vinden op 24 september aanstaande, gaat Ylva Poelman vertellen hoe de natuur oplossingen kan bieden in technologische vraagstukken. Bijvoorbeeld hoe termieten een bijdrage kunnen leveren aan de koeling van een kantoor in Afrika of hoe de ijsvogel de oplossing biedt bij geluidsoverlast van een trein in Japan.

Bedrijven die willen overleven in een wereld die snel veranderd zullen moeten innoveren. Het zelf bedenken van deze innovaties kost veel tijd en het kan erg duur zijn. Waarom niet kijken of diezelfde processen in de natuur ook bestaan en daar inspiratie uit halen? Afkijken bij moeder natuur kost tenslotte niets.

Ylva Poelman is dé specialist op het gebied van innovatie en bionica. Deze discipline kijkt naar oplossingen uit de natuur en probeert deze toe te passen in hedendaagse innovaties op technologisch gebied. Het leven op aarde is al bijna 4 miljard bezig deze oplossingen te optimaliseren en de oplossingen die vandaag de dag te zien zijn in de natuur zijn een ‘proven technology’ (alleen de beste oplossingen overleven immers).

Ylva Poelman studeerde zowel natuurkunde als sterrenkunde en is de auteur van het boek ‘De natuur als uitvinder’. Ze is de initiator van het BIEC (Bionica Innovatie en Expertise centrum in Groningen) en columniste bij de Trouw.

Tech meets Food is een middag waarbij innovatie, packaging, ondernemen, high tech en food centraal staan. Naast de presentatie van Ylva Poelman kunt u rekenen op een innoverende pitch battle waar wordt gestreden om het meest veelbelovende foodpackaging concept.

Voor iedereen die dit niet willen missen: meld je snel aan via het formulier op onze website!


Delen:

Loading...